Verbouwing van Keuken

woninguitbreiding

Verbouwing van Keuken

Woninguitbreiding op maat

Wilt u uw woning uitbreiden? Schellingerhout Totaalbouw heeft ervaring, kennis en kunde voor alle soorten aanbouw, uitbouw en opbouw projecten. Wij realiseren elke gewenste constructie tot in de puntjes en zorgen voor een naadloze aansluiting bij uw bestaande woning.

Bekijk onze projecten
Verbouwen voor Verbouwen na

Voor en na vergelijking

Bent u benieuwd naar het verschil dat een totale renovatie kan maken? Bekijk dan hiernaast onze voor en na foto’s door de slider te bewegen om een idee te krijgen van de verbluffende resultaten die wij hebben gerealiseerd. Met onze expertise en vakmanschap hebben wij al vele woningen en panden volledig getransformeerd tot prachtige, moderne en duurzame verblijven.

40 jaar ervaring

Verbouwing a tot z

Advies op maat

Transparante werkwijze

Waarom Schellingerhout Totaalbouw?

Schellingerhout Totaalbouw is gespecialiseerd in het bouwen van aan- en uitbouwen en opbouwen voor woningen. Er zijn verschillende redenen om voor een aan- of uitbouw te kiezen, zoals gezinsuitbreiding of behoefte aan meer wooncomfort of een aparte werkplek. Daarnaast kan een aan- of uitbouw zorgen voor een waardestijging van uw woning. Een opbouw kan daarnaast ook voor extra ruimte zorgen, bijvoorbeeld voor het creëren van een extra slaapkamer of een werkkamer.

Schellingerhout Totaalbouw biedt ontzorging gedurende het hele proces, van advies over uw wensen en het ontwerp tot aan de oplevering van het project met garantie en nazorg. Schellingerhout Totaalbouw maakt gebruik van verschillende bouwmethodes, waaronder houtskeletbouw en stapelbouw, en kan uw aan- of uitbouw of opbouw aan de zij-, achter- of bovenkant van uw woning realiseren. Ook het uitbouwen van uw keuken, bijkeuken of woonkamer behoort tot de mogelijkheden, waarbij er vaak gekozen wordt om in dezelfde stijl van uw huis te blijven. Kortom, Schellingerhout Totaalbouw biedt maatwerkoplossingen voor al uw aan- en uitbouw- en opbouwprojecten.

Services

Aanbouw aan huis

Uitbreiding van uw huis hoe u dat wilt.

Aanbouw keuken

Geef uzelf de ruimte tijdens het koken.

Aanbouw woonkamer

Een grotere woonkamer zonder te verhuizen.

Erker aanbouwen

Meer licht, meer ruimte, meer woningwaarde.

Uitbouw achterkant of zijkant

Uw schuur bereikbaar vanuit uw woning.

Uitbouw met dakterras

Benut uw tuin om uw woning te vergroten.

Keuken of bijkeuken uitbouwen

Vergroot uw woongenot buiten en binnen.

Serre

Een luxere keuken zonder te verhuizen.

Dakopbouw

Geniet van uw omgeving zonder last van het weer.

Dakkapel

Maak uw krappe zolder leefbaar.

Nokverhoging

Extra verdieping, ook op uw schuine dak.

Onze werkwijze

Planning

Wij helpen met het uitdenken van uw project. Geven advies over materialen, praktische uitvoering en woontrends.

Uitvoering

U houdt een korte lijn met de uitvoerder. Volledige transparantie van werkzaamheden.

Oplevering

Hier komen ervaring, vakkunde en een goede planning samen.

Nazorg & Onderhoud

Oplossen van onvolkomenheden. Onderhoud aan uw woning of pand.

WIJ ZIJN TOTAALBOUW

Wij transformeren uw ideeën en visie naar de realiteit.

VRAAG OFFERTE AAN

Veelgestelde vragen

Wat kost een aanbouw?

Bij het bouwen van een aanbouw met fundering moet u denken aan een kostenplaatje tussen de 20.000 en de 30.000 Euro. De verschillen tussen type aanbouw kunnen zeer uiteenlopen en de kosten die hierbij komen ook. U kunt ons altijd om advies vragen of vraag gelijk een vrijblijvende offerte aan.

Hoe kan u zich voorbereiden op een aanbouwproject?

Teken voor uzelf uit hoe u uw aanbouw wilt hebben.

Praat met de gemeente zodat u weet of u een vergunning nodig heeft. Praat ook met uw buren om te kijken hoe zij er tegenover staan.

Bedenk hoe groot u uw aanbouw wilt hebben, hoeveel licht u wilt hebben, welke inrichting u wilt en welke voorzieningen u in de aanbouw wilt.

Neem een goede architect in de arm. Schellingerhout Totaalbouw kan u verschillende architectenbureau’s aanraden.

Bekijk wat uw budget is en of u eventueel een financiering kan krijgen.

Vraag op tijd uw vergunning aan.

Neem de juiste aannemer in de hand. Schellingerhout Totaalbouw is door ervaring, transparantie en kennis van zowel constructie als de woningmarkt uw juiste keuze.

Heb ik een vergunning nodig voor mijn aanbouw?

U kan omgevingsvergunningvrij bouwen als:

De aanbouw tot en met 4 meter diep is.

De hoogte tot en met 5 meter is.

Het totaal op te richten oppervlak voor vergunningsvrije bouwdelen/ kleine gebouwen tot maximaal 100 m² (mits nog steeds 50% van het perceel onbebouwd blijft).

Deze voorwaarden gelden voor het bouwen van een aanbouw aan de achterzijde van uw woning. Een aanbouw op het voorerf van uw woning moet ALTIJD een omgevingsvergunning aangevraagd worden.

Wat kost een uitbouw?

Bij het bouwen van een uitbouw met fundering moet u denken aan een kostenplaatje tussen de 20.000 en de 30.000 Euro.

De verschillen tussen type uitbouw kunnen zeer uiteenlopen en de kosten die hierbij komen ook. U kunt ons altijd om advies vragen of vraag gelijk een vrijblijvende offerte aan.

Hoe kan u zich voorbereiden op een uitbouwproject?

Teken voor uzelf uit hoe u uw uitbouw wilt hebben.

Praat met de gemeente zodat u weet of u een vergunning nodig heeft. Praat ook met uw buren om te kijken hoe zij er tegenover staan.

Bedenk hoe groot u uw uitbouw wilt hebben, hoeveel licht u wilt hebben, welke inrichting u wilt en welke voorzieningen u in de uitbouw wilt.

Neem een goede architect in de arm. Schellingerhout Totaalbouw kan u verschillende architectenbureau’s aanraden.

Bekijk wat uw budget is en of u eventueel een financiering kan krijgen.

Vraag op tijd uw vergunning aan.

Neem de juiste aannemer in de hand. Schellingerhout Totaalbouw is door ervaring, transparantie en kennis van zowel constructie als de woningmarkt uw juiste keuze.

Heb ik een vergunning nodig voor mijn uitbouw?

U kan omgevingsvergunningvrij bouwen als:

De uitbouw tot en met 4 meter diep is.

De hoogte tot en met 5 meter is.

Het totaal op te richten oppervlak voor vergunningsvrije bouwdelen/ kleine gebouwen tot maximaal 100 m² (mits nog steeds 50% van het perceel onbebouwd blijft).

Deze voorwaarden gelden voor het bouwen van een uitbouw aan de achterzijde van uw woning. Een uitbouw op het voorerf van uw woning moet ALTIJD een omgevingsvergunning aangevraagd worden.

Wat kost een opbouw?

Yes, you can make changes to your floor plan. We have always allowed our purchasers to customize our plans to meet their needs. However, all changes must be approved by us to ensure that they will meet site and structural requirements.

Heb ik een vergunning nodig voor een dakopbouw?

Ja. Voor een dakopbouw heeft u altijd een vergunning nodig. Of u de vergunning krijgt hangt van het volgende af: Een dakopbouw past in het bestemmingsplan, u krijgt altijd een vergunning;

  • Een dakopbouw is via een omweg geregeld in het bestemmingsplan, er zijn namelijk regels opgenomen om af te wijken van het bestemmingsplan. Dit heet een binnenplanse afwijking en is omgeschreven in de regels van het bestemmingsplan;
  • Een dakopbouw is niet geregeld in het bestemmingsplan maar de gemeente hanteert een ontheffingenbeleid en werkt in principe mee;
  • Een dakopbouw is niet geregeld in het bestemmingsplan en de gemeente is terughoudend in het toestaan ervan. In dat geval zou het kunnen zijn dat uw plan niet wordt goedgekeurd. Voordat u tekeningen laat maken kunt u het beste even overleggen met de gemeente.

Wanneer is een dakkapel vergunningsvrij?

In tegenstelling tot een dakopbouw, kan een dakkapel vergunningsvrij zijn als de plaatsing en afmetingen aan de volgende voorwaarden voldoen: Een dakkapel in het achterdakvlak of een niet naar openbaar toegankelijk gebied gekeerd zijdakvlak, mits wordt voldaan aan de volgende eisen: a. voorzien van een plat dak, b. gemeten vanaf de voet van de dakkapel niet hoger dan 1,75 m, c. onderzijde meer dan 0,5 m en minder dan 1 m boven de dakvoet, d. bovenzijde meer dan 0,5 m onder de daknok, e. zijkanten meer dan 0,5 m van de zijkanten van het dakvlak, en f. niet op: 1°. een woonwagen, 2°. een gebouw waarvoor in de omgevingsvergunning voor het bouwen daarvan is bepaald dat het slechts voor een bepaalde periode in stand mag worden gehouden, of 3°. een bouwwerk ten behoeve van recreatief nachtverblijf door één huishouden. Let op: bij beschermd stads-of dorpsgezichten zijn dakkapellen alleen vergunningsvrij in een achterdakvlak (dat niet naar het openbaar gebied is gekeerd).

Wat zeggen onze klanten?

Roos Buytendijk

Heel tevreden met het werk van Schellingerhout Totaalbouw. Goede en heldere communicatie. Het afwerkingsniveau is erg hoog! We genieten nog elke dag van de extra woonruimte!

Badr Outeian

Erg goede ervaring met Schellingerhout Totaalbouw,zeer vriendelijke mensen en houden zich aan afspraken en wat een top kwaliteit!!!

Giel Kim Leupen

Erg goede ervaring met Schellingerhout Totaalbouw. Meerdere klussen laten uitvoeren en ze waren altijd snel inzetbaar en leverden professioneel werk af!

Lees alle reviews